Wyoming je připraven legalizovat marihuanu, ukazuje nová anketa

Wyoming je připraven legalizovat marihuanu, ukazuje nová anketa

Podle průzkumu, zveřejněného 8. prosince 2020, obyvatelé Wyomingu (sever Spojených států) podporují legalizaci marihuany

Průzkum od University of Wyoming

V novém průzkumu, který provedla University of Wyoming, chce 54 procent obyvatel státu dovolit dospělým ve Wyomingu legálně vlastnit marihuanu pro osobní potřebu. Nejvíce legalizaci marihuany podporují mladí lidé a zejména se jedná o muže. Pro legalizaci konopí pro lékařské užití hlasovalo 85 procent obyvatel.

V anketě byla i položena otázka, zdali lidé souhlasí s tvrzením, že osoby odsouzené za držení malého množství marihuany, by si neměli odpykávat trest ve vězení. Přičemž bylo právě zjištěno, že 75 procent obyvatel podporuje postupné odstranění takového trestu.

Legalizace marihuany ve Wyomingu

Vzhledem k tomu, že se v USA mění zákony týkající se legalizace a dekriminalizace marihuany, není divu, že se mění postoje také v sousedním Wyomingu. Ve všech hraničních státech kromě Idaho byla marihuana nebo lékařská marihuana do určité míry legalizována nebo dekriminalizována. Celostátní průzkum byl prováděn od 8.- 29. října 2020 a přinesl 614 odpovědí od náhodně vybraných občanů Wyomingu. Zastoupeni byli muži a ženy ze všech věkových skupin a všech krajů ve Wyomingu. K legalizaci by tak dle odborníků mohlo dojít již v roce 2022.